Knjižni sejem in žive debate na prelepem vrtu

CITYLIFE 15.05.2024
knjižni sejem

Vse štiri dni se bo na vrtu pisateljske hiše odvijal raznolik program, se prepletal z utripom sejma. Publika bo spremljala dogodke, ki nagovarjajo široke razmisleke, v svojo družbo vabijo literarni ustvarjalci in ustvarjalke; Brina Svit, Nataša Konc Lorenzutti, Dejan Koban, Jernej Šček... pa prevajalke, prevajalci, ilustratorji, literarni strokovnjaki in drugi akterji iz sveta knjig.

Organizatorji festivala, ki ga vodita pisateljici Nina Kokelj in Luna J. Šribar, in ki letos poteka pod sloganom »Na preži«, so še posebej skrbno zasnovali dopoldanske dogodke za otroke; po hodnikih in zgodbah pisateljske vile jih bo popeljala priljubljena mladinska pisateljica Majda Koren, na delavnico vabijo avtorji revije Galeb, ki izhaja v Trstu, pa tudi gost festivala, ki prihaja z Madžarske in je pri nas poznan kot avtor slikanice Moja prva knjiga o vesolju: Kako se rodijo zvezde? – pisatelj in ilustrator Róbert Farkas.

Vabljeni na pogovor Zvezdane Mlakar z vznemirljivo pesnico Dragico Čarna, na branje nominiranih literatov Festivala mlade literature Urška 2024, pa na dogodek z naslovom »Moderne ženske in sodobne porodne babice - o knjigi Modrost rojevanja, pomenu sodobnega babištva in humanizaciji sveta«, ki bo potekal pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. 

Vas zanima Palestina jutri, danes, včeraj? Stota knjiga v zbirki Sto slovanskih romanov? Predstavitev aktualnih monografij svetovno znanega fotografa Klavdija Slubana: Nekje drugje Tukaj in Dominika Mahniča: Krmiljenje čopiča z avtorji, ki jo pripravlja Muzej in galerije mesta Ljubljane (MGML)? Ali že veste, da je pevka Elda Viler nedavno izdala svojo knjigo? S pesmijo z naslovom Hvala za obisk, bo sklenila festivalsko dogajanje v Ljubljani, povezano s praznovanjem knjige v še 13 partnerskih mestih širom Slovenije. knjižni sejemElda Viler

Izbor urednika