Top 5 knjig za jesensko branje

Klavdija Rupar 16.10.2023
knjigefotofreepik

Poleti najraje beremo v senci, ko sveti toplo poletno sonce, rahlo piha vetrič in smo popolnoma brez skrbi. Jeseni to lokacijo zamenjamo za udoben kavč, toplo deko in skodelico čaja ali vroče čokolade. Hladni jesenski meseci, za katere so značilni tudi mrzli večeri, so kot nalašč za stiskanje z novo knjigo. In da vam za letošnjo jesen ne bo zmanjkalo idej, smo mi poiskali pet knjig, ob katerih zagotovo ne boste postali ravnodušni. Gre za nove knjige, celo takšne, ki izidejo v kratkem.

pexels jonathan borba 3021325

David Zupančič: Znanost mirnega življenja

David je priljubljen postal s svojim Instagram profilom imenovanim Ministry for WTF, na katerem je med pandemijo delil koristne nasvete. Njegov prvenec - Življenje v sivi coni, ki je izšlo približno leto dni nazaj, je postal knjiga leta in dosegel rekorde. 27. oktobra prihaja njegova druga knjiga Znanost mirnega življenja, v kateri bo kombinacija življenjskih nasvetov povezanih s stresom, odnosi, meditacijo, spanjem, lenarjenjem, obenem pa tudi nekaj medicinske strokovne podlage. 

david zupancicznanost mirnega zivljenjaposkusno branje1900px

Ali Hazelwood: Check and Mate

Ali Hazelwood je podnevi doktorica nevroznanosti, ponoči pa piše ljubezenske romane, ki se dogajajo v znastvenem svetu. Priljubljena je postala s knjigo Ljubezenska hipoteza, 7. novembra pa izide njena nova knjiga z naslovom Check & Mate. Mallory Greenleaf je končala s šahom, saj je ta pred štirimi leti skoraj uničil njeno družino. A udeležila se bo še enega izmed zadnjih dobrodelnih turnirjev, na katerem se pomeri z odličnim Nolanom Saweyerjem. Zaveda se, da mora biti to njena zadnja igra šaha, a kaj ko je svet šaha izredno težko pustiti za seboj, obenem pa jo neizmerno privlači strategija misterioznega Nolana.

81mgylrntzl.sl1500

Freida McFadden: Coworker

Dawn Schiff je čudna. Vsaj tako mislijo vsi njeni sodelavci v podjetju Vixed, v katerem je zaposlena kot računovodkinja. Vsak dan pride v službo točno bo 8.45. Dokler je en dan ni. Njena sodelavka nato dobi neprijeten klic, ki spremeni vse. Kmalu je Dawn pogrešana oseba, Natalie pa glavna osumljenka. Ampak kako, če pojma nima, kaj se je v resnici zgodilo z Dawn?

9781728296203

Gal Billa: Miljord

Gal Billa, ki se na Instagram profilu predstavlja s psevdonimom Redkobesedno, vsak petek objavi pesem. Takšno, ki zadane naravnost v srce, te premakne in ti da misliti. Da je čas za spremembo, da si sam sebi dovolj in da moraš na prvem mestu in vedno imeti rad. SEBE. Pesmi je združil v pesniško zbirko Miljord in jim dodal še tiste, ki svojega prostora zaradi različnih razlogov niso dobili na enem izmed družbenih omrežij. Knjiga za vse sanjače in tiste, ki potrebujejo nekoga, da jim pove, da so super, takšni, kakršni so.

image

Jure Godler: Naš človek v kafani

Potem ko sta v prvencu Casino Banale rešila Slovenijo pred mafijskimi lovkami, v Vohunu, ki me je okužil svet pred smrtonosnim biokemičnim orožjem in v Doktorju Nobodyju preprečila jedrsko katastrofo, nas bo Naš človek iz kafane popeljal v središče napetosti med svetovnimi velesilami na robu tretje svetovne vojne. Britanska premierka Vivien Fraser je mislila, da jo čaka le naporen dan, vse dokler v roke teroristov, ki so izkoristili svetovno politično krizo, ni prišla britanska jedrska podmornica HMS Churchill. Takrat se je njen naporni dan spremenil v golo preživetje.

nasclovekvkafani11 1

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika