Najboljše veganske kuharske knjige

Klavdija Rupar 19.03.2019
Foto: Unsplash

Veganstvo je v zadnjem času precej več kot le način prehranjevanja, gre že za način življenja. Če razmišljate o tem, da bi postali vegani, a ne veste, kako začeti, naj vam povemo, da je avokadov toast daleč od veganskih specialitet. Zato smo pripravili nekaj kuharskih knjig za vegane, s katerimi boste lahko svoje prehranjevanje počasi začeli spreminjati.

Chantelle Nicholson - Planted

Ultimativna kuharska knjiga za vse vegane, ki so obsedeni s hrano. Polna je receptov za sofisticirane jedi, ki vsebujejo artičoke, lečo, začinjene suhe slive pa vse do karameliziranega bananinega creme bruleeja in sladoleda s črnim sezamom.
amazon.co.uk

Foto: google.books

Rita Serano - Vegan In Seven

Čisto vsi recepti v tej kuharski knjigi vsebujejo točno sedem sestavin - od sladkega krompirja do mareličnih profiterolov. Razdeljena je v sklope - predjed, osvežitev, sladko, osnovno - predstavlja pa tako preprosto jedi, kot tudi takšne, ki jih je težje pripraviti.
ritaserano.com

Foto: amazon

Roxy Pope in Ben Pook - So Vegan In 5

Ko se odločimo za vegansko prehrano, nam je izredno zanimivo iskati sestavine, ki so primerne za vegane in na začetku uživamo v ekspirementiranju. A občasno so enostavne jedi najboljše. Knjiga So Vegan In 5 vsebuje preproste recepte, ki jih lahko pripravljamo kadarkoli in še posebej, ko se nam res ne da več ur stati v kuhinji.
amazon.co.uk

Foto: amazon

Gaz Oakley - Vegan100

Gaz Oakley je znan po svojem blogu z naslovom Avant-Garde Vegan, na katerem objavlja recepte za različne veganske jedi. Njegova prva kuharska knjiga Vegan100 predstavlja izbor njegovih najboljših jedi, vključuje pa tudi poglavje o veganskem kruhu.
avantgardevegan.com

Foto: google.books

Anna Jones - The Modern Cook's

The Modern Cook's vsebuje sicer bolj vegeterijanske recepte, vendar je večina takšnih, da jih lahko prilagodimo za vegane. Razdeljena je v šest podkategorij, predstavlja pa opozorilo, da tudi če smo vegani, še vedno lahko v svoj vsakdan dodamo sezonske sestavine, ko je le mogoče.
annajones.co.uk

Foto: amazon

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika