5 knjig, ki bi jih moral prebrati vsak moški

Klavdija Rupar 08.09.2019
Foto: Unsplash

Branje knjig je zagotovo hobi, kateremu posvečamo premalo časa. Tokrat predstavljamo nekaj knjig za urbane moške, s katerimi si lahko krajšajo prihajajoče hladne in deževne dni.

My Uncle Oswald - Roald Dahl

Vsi moški, ki Roalda Dahla še vedno povezujejo z ogromnimi breskvami in magičnimi prsti, sedaj lahko vstopijo v svet njihovih odraslih zgodb. Naslovni junak Oswald si zada nalogo, da bo našel najbolj močan afrodiziak na svetu in s pomočjo ženske pomočnice ukrade spermo najbolj fantastičnega moškega.

Norwegian Wood - Haruki Murakami

Čisto vsak bi moral prebrati vsaj eno (ali več) Murakamijevih knjig in ta je zagotovo ena njegovih najboljših. Knjiga, ki se imenuje po Beatlovi uspešnici, se ukvarja z glavnim junakom Tourjem, ki še vedno uživa v študentskih letih in se bori proti statusu quo. Njegovo razmerje s čudovito Naoko mu da lekcijo, da čustvena navezanost ni enaka ljubezni.

Foto: dobreknjige.si

The Picture of Dorian Grey - Oscar Wilde

Hedonizem, domišljavost in sebičnost mladih let so glavne stvari v tej knjigi. Originalen vzvišen začetek in Wildov dragocen smisel za humor. 

Foto: amazon.com

The Secret History - Donna Tartt

Zarota, skrivnost in umor so glavne točke te zgodbe, ki govori o elitnih študentih klasike. Tema? Kako so lahko mladi in negotovi ljudje zelo hitro zmanipulirani.

Foto: amazon.com

The Fall - Albert Camus

Pariški odvetnik se vrne po padcu iz bogatega in visokega kroga. Postane odvetnik za uboge ljudi, a mu ne uspe preprečiti smrtnega padca ženske. Glavno sporočilo te zgodbe: kako si želimo, da nas drugi vidijo.

Foto: amazon.com

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika