Na kavču v svetovalnici - Iskreno o intimnosti, nova knjiga Melite Kuhar

Pika Zrim 18.01.2020
Na kavču v svetovalnici

Poleg knjig iskreno o partnerstvu in Iskreno o vzgoji in najstnikih je zdaj izdala svojo tretjo knjigo Iskreno o intimnosti.

Iskreno o intimnosti

Na kavču v Svetovalnici

Intimnost, ljubljenje in težave v spolnosti so za marsikoga še vedno tabu teme. O izzivih spoznavanja lastnega telesa, o odzivanju na draženje in ljubkovanje, o seksu in o spolnih motnjah ne govorimo radi naglas. Ta knjiga zajema točno to, saj želi kot strokovnjakinja za odnose odstreti tančice tudi s področja intimnosti. 

V knjigi so zajeti članki, ki  jih je pisala zadnjih deset let in ki so bili objavljeni na različnih spletnih mestih in v najbolj branih revijah. Takole zbrani tvorijo pregled izzivov, do katerih pride ob spoznavanju sveta spolnosti in iskrene intimne navezanosti na partnerja. 

Knjiga bo predstavljena v knjigarni Konzorcij 21. januarja 2020 ob 18. uri.

Knjiga Iskreno o intimnosti.

Iskreno o partnerstvu

Na kavču v Svetovalnici

Zakaj ne bi tudi sami ustvarili ljubečega, pripadnega, srečnega, zadovoljnega in uspešnega partnerstva? Melita Kuhar svoja razmišljanja javno deli z bralci že zadnjih deset let in v tem času se je nabralo ogromno primerov, razmišljanj, analiz in prereza slovenskih partnerskih odnosov. V tej knjigi so zbrani njeni najbolj odmevni in brani članki.

Knjiga Iskreno o partnerstvu.

Iskreno o vzgoji in najstnikih 

Na kavču v Svetovalnici

Nemočni starši mi pogosto povedo, da imajo visokošolsko diplomo, izpit za avto in različne druge certifikate, le o zdravih principih vzgoje niso prejeli nobenega šolanja. 

Vsebina te knjige je svojevrsten poklon vsem, ki smo starši. Vsi imamo radi svoje otroke, a včasih težko sprejmemo dejstvo, da ima vsak od njih sebi lastno osebnost. Težave se še posebej pogosto pojavijo ob uporniških, neposlušnih in hormonov polnih najstnikih, ki pa kljub vsemu močno potrebujejo starševsko naklonjenost, podporo, ljubezen in posluh za težave, s katerimi se soočajo.

Knjiga poudarja, kako pomembno se je slišati in sodelovati z odraščajočimi ljudmi, ki so izgubljeni med svetom nedolžnega otroštva in ne ravno prijaznim svetom odraslih, ki najstnike plaši, bega in za katerega se jim zdi, da je poln krivic.

V knjigi so opisani vzgojni postopki, ki sčasoma privedejo do problematičnega vedenja najstnikov, kot jih vsakodnevno obravnava Melita v Svetovalnici.

Knjiga Iskreno o vzgoji in najstnikih.

Fotogalerija

melita kuhar Iskreno o partnerstvu melita kuhar Iskreno o vzgoji in najstnikih

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika