Recept - Domači njoki
Domači njoki so preprosta jed, ki bo navdušila še tako zahtevne gurmane. Domače njoke lahko ponudimo kot prilogo k različnim jedem ali jih obogatimo z različnimi omakami.
Kot prilogo si ponavadi skuhamo krompir, riž ali makarone, saj je vse precej hitro in enostavno za pripravo. Kaj pa če bi za spremembo pripravili doma narejene njoke? Danes predstavljamo čisto preprost recept za domače njoke, za katerega potrebujemo le tri osnovne sestavine.
Domači njoki - sestavine:
- 2 krompirja
- 2 skodelici ostre moke
- 1 jajce
- sol
Domači njoki - priprava:
V veliko posodo nalijemo vodo, jo solimo in kuhamo toliko časa, da zavre. Vmes olupimo krompir in ga dodamo v posodo. Krompir kuhamo toliko časa, da postane mehek, a je še vedno čvrst, pazimo da ga ne prekuhamo. Odcedimo, ohladimo in ga stlačimo, da nastane pire.
V veliki posodi zmešamo skodelico pire krompirja, skodelico moke in jajce. Gnetemo toliko časa, da iz testa nastane velika kepa. Manjše dele testa zvijemo, da nastanejo dolge "kače". Na pomokani površini jih razrežemo na manjše koščke.
V veliki posodi ponovno zavremo vodo, ki je ne smemo pozabiti soliti, dodamo notri testo in kuhamo od 3 do 5 minut oziroma toliko časa, da njoki priplavajo na vrh. Precedimo in počakamo, da se ohladi.
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine