Recept - Piščančji žur

Gabrijela Vrbnjak 20.05.2020
piščanec

Sestavine

  • 500 g piščančjega ali puranjega mesa (prsa)
  • 200 g pršuta
  • 300 g sira
  • 300 ml sladke smetane

Postopek

Meso narežemo na manjše fileje, potolčemo, začinimo s soljo in poprom po okusu. Pekač namažemo z maslom ali olivnim oljem. Fileje mesa položimo v pekač, nanje pa najprej plast pršuta in nato še sir po plasteh. Polijemo s sladko smetano in pečemo na 180-200°C prb. 45 min. Po želji lahko zraven smetane dodamo še nekaj kisle, a sladka se super obnese. Med peko spremljamo, da se ne zapeče preveč in po potrebi zmanjšamo temperaturo ter dodamo še nekaj smetane. Po želji lahko kot prilogo dodamo krompir ali testenine.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča