Enostaven recept za popoln domači burger
Komaj že čakamo na toplejše temperature in prvi letošnji piknik na prostem. Oborožimo se z enostavnimi triki za popoln domači burger, ki na piknik pojedini preprosto ne sme manjkati.
Za pripravo domačega burgerja bomo potrebovali 15 min časa, peči se mora kakšno minutko dlje, vse skupaj nam bo torej vzelo dobre pol ure.
SESTAVINE (za pleskavico)
1 jajce
malo soli in popra
60 g krušnih drobtin
450 g mletega govejega mesa
POSTOPEK PRIPRAVE
Žar primerno segrejemo. V srednje veliki skledi stepemo jajce, dodamo sol in poper. V to zmes dodamo mleto goveje meso in krušne drobtine. Z rokami ali vilicami mešamo, dokler se mešanica dobro sprime. Oblikujmo 4 pleskavice, prb. 2 cm debeline. Pleskavice postavimo na pripravljen žar, po želji pokrijemo in pečemo 6 do 8 min na vsaki strani ali po želji - odvisno, kako zapečeno meso nam je všeč.
Tako, meso imamo pripravljeno, sedaj so na vrsti predlogi dodatkov in prelivov - tukaj smo svobodni pri izbiri glede na naš okus in okus naših gostov. Pleskavico položimo na burger bombetko ali štručko, prelijemo s kečapom, dodamo nekaj čebule, rezino paradižnika, list zelene solate. Nadaljujemo s prelivom gorčice, na katero damo nekaj kumaric, majonezo, slanino ter BBQ omako. Po želji dodamo še na oko popečeno jajce.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine