Enostaven recept za popoln domači burger

Gabrijela Vrbnjak 13.03.2020
Burger

Za pripravo domačega burgerja bomo potrebovali 15 min časa, peči se mora kakšno minutko dlje, vse skupaj nam bo torej vzelo dobre pol ure.

SESTAVINE (za pleskavico)

1 jajce

malo soli in popra

60 g krušnih drobtin

450 g mletega govejega mesa

POSTOPEK PRIPRAVE

Žar primerno segrejemo. V srednje veliki skledi stepemo jajce, dodamo sol in poper. V to zmes dodamo mleto goveje meso in krušne drobtine. Z rokami ali vilicami mešamo, dokler se mešanica dobro sprime. Oblikujmo 4 pleskavice, prb. 2 cm debeline. Pleskavice postavimo na pripravljen žar, po želji pokrijemo in pečemo 6 do 8 min na vsaki strani ali po želji - odvisno, kako zapečeno meso nam je všeč.

Tako, meso imamo pripravljeno, sedaj so na vrsti predlogi dodatkov in prelivov - tukaj smo svobodni pri izbiri glede na naš okus in okus naših gostov. Pleskavico položimo na burger bombetko ali štručko, prelijemo s kečapom, dodamo nekaj čebule, rezino paradižnika, list zelene solate. Nadaljujemo s prelivom gorčice, na katero damo nekaj kumaric, majonezo, slanino ter BBQ omako. Po želji dodamo še na oko popečeno jajce.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika