Recept - Kruh brez kvasa
Ko smo veliko doma, prav pride svež zajtrk ali malica z omamnim dišečim kruhom, ki se je pravkar spekel. Za dišave v našem domu po svežem kruhu brez kvasa sledimo spodnjemu receptu.
Sestavine za ta recept imamo zagotovo v kuhinjskih predalih, poleg tega je postopek tako hiter in enostaven, da nam lahko pri pripravi pomagajo tudi najmlajši družinski člani. Pa začnimo.
SESTAVINE
- 500 g moke (pšenične, pirine, polnozrnate…)
- 10 g soli
- 10 g olivnega olja
- 500 g mineralne vode ali tople navadne vode
- 15 g vinskega kamna ali en paketek pecilnega praška
- 20 g lanenih (sončničnih, bučnih…) semen (po želji)
POSTOPEK
Najprej zmešamo suhe sestavine, nato zmesi dodamo še tekoče. Zmešamo. Pripravimo si pekač za peko kruha, ga obložimo s papirjem za peko in vanj vmešamo maso. Pečemo 60 min na 180°.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine