Recept - Kruh brez kvasa

Gabrijela Vrbnjak 27.03.2020
Kruh

Sestavine za ta recept imamo zagotovo v kuhinjskih predalih, poleg tega je postopek tako hiter in enostaven, da nam lahko pri pripravi pomagajo tudi najmlajši družinski člani. Pa začnimo.

SESTAVINE

  • 500 g moke (pšenične, pirine, polnozrnate…)
  • 10 g soli
  • 10 g olivnega olja
  • 500 g mineralne vode ali tople navadne vode
  • 15 g vinskega kamna ali en paketek pecilnega praška
  • 20 g lanenih (sončničnih, bučnih…) semen (po želji)

POSTOPEK

Najprej zmešamo suhe sestavine, nato zmesi dodamo še tekoče. Zmešamo. Pripravimo si pekač za peko kruha, ga obložimo s papirjem za peko in vanj vmešamo maso. Pečemo 60 min na 180°.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča