Recept - bučni pomfrit iz pečice

Anja Mrevlje 11.10.2019
Bučni pomfrit.

Jesen je čas, ko se na naši mizah znajdejo različne jedi iz buč, ki jih lahko pripravimo kot slane kot tudi sladke jedi. Odlična kremna bučna juha nas bo ogrela in nasitila, preprosta bučna pita ali jesenski bučni zavitek pa bosta odličen posladek po nedeljskem kosilu.

Zakaj ne bi tokrat namesto klasičnega pečenega krompirja pripravili slasten pomfrit iz buč. 

Recept - Bučni pomfrit iz pečice

Sestavine za 6 oseb:

  • 2 manjši hokaido buči
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • rožmarin
  • mešanica začimb po želji
  • ščep soli

Buči očistimo semen, jih olupimo in narežemo na palčke. Narezane palčke položimo na pekač, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Pokapamo jih z olivnim oljem in po želji dodamo rožmarin ali mešanico začimb. Pečico segrejemo na 175 °C. Bučne palčke pečemo približno 15 minut, nato še 5 minut v pečici, ogreti na 200 °C. Bučni pomfrit na koncu še posolimo in sveže postrežemo z različnimi omakami.

Dober tek! 

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča