Recept - Klasične magdalenice
Magdalenice so podobno kot muffini - hitra in preprosta priprava, ravno pravšnje kot dodatek k čaju ali popoldanski kavi.
Vikend je lahko rezerviran tudi za uživanje, sproščanje in peko naših najljubših slaščic. Kaj če bi tokrat poskusili nekaj novega in se posladkali s slastnimi magdalenicami, ki se jih pripravi na hiter in preprost način. Recept pa spodaj.
Magdalenice - sestavine:
- 115 gramov neslanega stopljenega masla
- 2 čajni žlički vaniljevega ekstrata
- 1 in ½ čajne žličke naribane limonine lupinice
- 1 skodelica večnamenske moke
- 1 in ¼ čajne žličke pecilnega praška
- ¼ čajne žličke soli
- 3 velika jajca
- ¾ skodelice sladkorja
- ½ skodelice sladkorja v prahu
Magdalenice - priprava:
Preden se lotite priprave, boste potrebovali prav poseben pladenj za magdalenice - podoben je tistemu za muffine, samo modelčki so malo drugačne oblike.
Maslo segrejemo v ponvi na srednji vročini. Ko se stopi, zmanjšamo toploto in počasi kuhamo, da postane zlato rjave barve. Odmaknemo s štedilnika, ga prelijemo v manjšo posodo in vanj vmešamo vanilijev ekstrat in limonino lupinico.
V srednje veliki posodi za mešanje zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V tretjo posodo razbijemo jajca, z mešalnikom mešamo in dodamo sladkor. Ko je sladkor dodan, hitrost mešalnika povečamo in mešamo dokler mešanica ne postane svetle barve. Mešanici najprej dodamo mešanico z moko, nato pa še mešanico z maslom.
Posodo pokrijemo in damo v hladilnik za štiri ure. Ko je mešanica pripravljena, pol ure prej segrejmo pečico na 190 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom in čez nežno posujemo moko.
V vsak modelček z žlico damo nekaj mase, pazimo, da ne preveč. V pečici pečemo 12 minut oziroma dokler se magdalenice ne dvignejo in postanejo zlato rjave.
Magdalenice ohladimo in jih vzamemo iz pekača, posujemo s sladkorjem v prahu in še tople postrežemo.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine