Recept - Klasične magdalenice

Klavdija Rupar 09.06.2019
Magdalenice

Vikend je lahko rezerviran tudi za uživanje, sproščanje in peko naših najljubših slaščic. Kaj če bi tokrat poskusili nekaj novega in se posladkali s slastnimi magdalenicami, ki se jih pripravi na hiter in preprost način. Recept pa spodaj.

Magdalenice - sestavine:

  • 115 gramov neslanega stopljenega masla
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrata
  • 1 in ½ čajne žličke naribane limonine lupinice
  • 1 skodelica večnamenske moke
  • 1 in ¼ čajne žličke pecilnega praška
  • ¼ čajne žličke soli
  • 3 velika jajca
  • ¾ skodelice sladkorja
  • ½ skodelice sladkorja v prahu

Foto: Depositphotos

Magdalenice - priprava:

Preden se lotite priprave, boste potrebovali prav poseben pladenj za magdalenice - podoben je tistemu za muffine, samo modelčki so malo drugačne oblike.

Maslo segrejemo v ponvi na srednji vročini. Ko se stopi, zmanjšamo toploto in počasi kuhamo, da postane zlato rjave barve. Odmaknemo s štedilnika, ga prelijemo v manjšo posodo in vanj vmešamo vanilijev ekstrat in limonino lupinico.

V srednje veliki posodi za mešanje zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V tretjo posodo razbijemo jajca, z mešalnikom mešamo in dodamo sladkor. Ko je sladkor dodan, hitrost mešalnika povečamo in mešamo dokler mešanica ne postane svetle barve. Mešanici najprej dodamo mešanico z moko, nato pa še mešanico z maslom.

Posodo pokrijemo in damo v hladilnik za štiri ure. Ko je mešanica pripravljena, pol ure prej segrejmo pečico na 190 stopinj. Pekač dobro namažemo z maslom in čez nežno posujemo moko.

V vsak modelček z žlico damo nekaj mase, pazimo, da ne preveč. V pečici pečemo 12 minut oziroma dokler se magdalenice ne dvignejo in postanejo zlato rjave.

Magdalenice ohladimo in jih vzamemo iz pekača, posujemo s sladkorjem v prahu in še tople postrežemo.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča