Recept - domači pustni krofi

CITYLIFE 26.02.2019
Foto: Depositphotos

Recept -  domači pustni krofi

Sestavine:

  • 1 kg bele moke
  • 2 kocki svežega kvasa
  • 60 g sladkorja
    ½ litra mleka
  • 6 velikih rumenjakov
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 dcl olja
  • sok polovice limone
  • 3 ščepci soli
  • 50 ml ruma

Priprava:
Najprej v posodi stepemo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor ter dodamo rum in olje. Kvas zmešamo z malce mleka in sladkorja, počakamo, da vzhaja. Primešamo ga k rumenjakom in dodamo mleko, sol, limonin sok in moko. Mešamo približno 15 minut, dokler ne nastane mehka gladka zmes. Nato oblikujemo približno 80 g težke kroglice in jih za dobre pol ure postavimo na toplo, da vzhajajo. V ponvi segrejemo olje, vanj položimo krofe in jih z obeh strani zlatorumeno zapečemo. Ko se ohladijo, vanje naredimo luknjico ter jih napolnimo s čokolado, marmelado ali vaniljevo kremo. Posujemo jih z mletim sladkorjem. Pa veselo sladkanje!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika