Recept - domači pustni krofi
Ni pravega pusta brez krofov z marmelado pa pustnih mišk, flancatov in ostalih sladkih dobrot, se strinjate? Tokrat smo izbrali recept za okusne domače pustne krofe, ki jih bo zmanjkalo takoj, ko jih bomo postavili na mizo. Naj letošnji pust ne mine lačnih ust!
Recept - domači pustni krofi
Sestavine:
- 1 kg bele moke
- 2 kocki svežega kvasa
- 60 g sladkorja
½ litra mleka - 6 velikih rumenjakov
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 dcl olja
- sok polovice limone
- 3 ščepci soli
- 50 ml ruma
Priprava:
Najprej v posodi stepemo rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor ter dodamo rum in olje. Kvas zmešamo z malce mleka in sladkorja, počakamo, da vzhaja. Primešamo ga k rumenjakom in dodamo mleko, sol, limonin sok in moko. Mešamo približno 15 minut, dokler ne nastane mehka gladka zmes. Nato oblikujemo približno 80 g težke kroglice in jih za dobre pol ure postavimo na toplo, da vzhajajo. V ponvi segrejemo olje, vanj položimo krofe in jih z obeh strani zlatorumeno zapečemo. Ko se ohladijo, vanje naredimo luknjico ter jih napolnimo s čokolado, marmelado ali vaniljevo kremo. Posujemo jih z mletim sladkorjem. Pa veselo sladkanje!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine