Recept - pustne miške z mandlji
Prihaja navihan pust in že razmišljamo kako se bomo sladkali ob tej posebni priložnosti. Namesto tradicionalnih krofov, smo se letos odločili pripraviti ocvrte puhaste pustne miške z mletimi mandlji in sladkorjem v prahu.
Pustne miške, poznane tudi kot frittole ali uštipci, so povsem preposte za pripravo. Pravzaprav gre za pomanjšano različico krofov.
Sestavine:
- 70 g masla
- 2 žlici sladkorja
- ščepec soli
- 150 g bele moke
- 4 jajca
- 100 g mletih mandljev
- 50 g sladkorja v prahu
- sončnično olje
Priprava: Segrejemo 2,5 dcl vode in v njej stopimo maslo. Dodamo sladkor in sol, nato pa še moko. Dobro premešamo in pustimo, da se masa ohladi. Nato vmešamo jajca in 60 g mletih mandljev. Z dvema žlicama oblikujemo pustne miške ter jih ocvremo v vrelem sončničnem olju. Ko se obarvajo zlato-rumeno, jih dobro odcedimo. Na koncu jih povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in preostalih mandljev. Naj letošnji pust ne mine lačnih ust!
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine