Recept - španski ocvrtki ali churrosi

Helena Peterlin 13.01.2019
Recept - španski ocvrtki ali churrosi (foto: Pixabay)

Sestavine:

  • kozarec vode (od 1,5 do 2 dcl)
  • 25 dag masla
  • 3 žlice sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 do 200 g moke
  • cimet
  • 1 do 2 jajci
  • jedilna čokolada
  • 1 dcl mleka
  • sladkor za posip
  • olje za cvrtje

Priprava:  V posodi zavremo sladkor, malo soli in cimeta ter maslo in vodo. Ko zavre, odstavimo in vmešamo še  moko, da nastane lepa zmes. Nato dodajamo jajce, eno po eno, in močno stepamo, da se lepo poveže s testom. Pripravljeno maso damo v vrečko za okraševanje z zvezdastim nastavkom. Oblikujemo v paličice. Olja mora biti toliko, da lahko testo v njem plava. Pomebno je, da olje počasi segrejemo, lahko ga segrevamo že, ko pripravljamo testo. Ko se paličice ali churrosi zlato rjavo zapečejo (približno od 2 do 3 minute na vsaki strani), jih položimo na papir in pustimo, da se olje odcedi. Še vroče povaljamo v mešanici cimeta in sladkorja ter pomakamo v stopljeno čokolado, ki smo jo pripravili z mlekom, jedilno čokolado in sladkorja.

Recept - španski ocvrtki ali churrosi (foto: Pixabay)

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika