Recept - piškoti z bučo in koščki čokolade

Klavdija Rupar 15.10.2023
cokoladnipiskotizbucofotofreepikclose-up-chocolate-cookies

Topli jesenski dnevi se počasi spreminjajo v hladne, kar pomeni, da je čas za nove, bolj jesenske recepte. Zakaj ne bi tokrat klasičnim piškotom s koščki čokolade dodali še malo buče in bučnih začimb? S tem boste poskrbeli za čisto pravi jesenski občutek!

pexels georgie devlin 11154963

Sestavine:

  • 1/2 skodelice masla
  • 100 gramov sladkorja
  • 80 gramov belega sladkorja
  • 60 gramov bučnega pireja
  • 185 gramov večnamenske moke
  • 1 1/4 čajne žličke začimb za bučno pito
  • 50 gramov narezane črne čokolade
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška

Priprava:

V manjši posodici stopite maslo in mešajte toliko časa, da spremeni barvo v rjavo. Pazite, da ga ne zažgete. Odstranite ga s štedilnika in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi. 

V večji posodi zmešate ohlajeno rjavo maslo, rjav in bel sladkor. Zmešjate z žlico in dodajte še bučni pire ter mešajte toliko časa, da se sladkor stopi. Tekstura mora biti mehka in gladka.

Dodajte še moko, pecilni prašek, sol in začimbe za bučno pito. Počasi te sestavine zmešajte skupaj z mokrimi sestavinami. Na začetku bo testo suho, zato toliko časa dodajajte moko, da tudi mokre sestavine postanejo gladke.

Ko imate testo pripravljeno, dodajte še koščke čokolade. Vzemite jedilno žlico in zajemite testo ter ga zrolajte v kroglico. Kroglio oblikujte v piškot in ga položite na pladenj obložen s peki papirjem. Ponavljajte dokler ne porabite celotnega testa. Pokrijte s plastično folijo in kuhinjsko krpo.

Pladenj prestavite v hladilnik in ga pustite hladiti eno uro. Vnaprej segrejte pečico na 180 stopinj Celzija in pečite 10 minut. Po desetih minutah premaknite pladenj na rešetki in to ponavljajte na vsake dve minuti, da se na koncu piškoti pečejo med 14 in 15 minut.

Odstranite iz pečice in piškote prestavite na rešetko, nato pa počakajte, da se ohladijo in jih postrezite.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča