Jesen je čas za dobrote iz sliv. Posladkajte se s slastno in enostavno pripravljeno "crumble" ... Več
Recept - kumaričina juha
Kumarice so kraljice vlaganja in svežih poletnih solatk. Poleg naštetega pa so tudi odlična sestavina za toplo jesensko juhico.
Za preprosto toplo jesensko kumaričino juhico potrebujemo nekaj večjih kumaric, ostale sestavine pa so gotovo že v naših kuhinjskih predalih.
Sestavine
4 kumarice
olivno olje
začimbe po okusu in izbiri
Postopek priprave
Kumarice operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. V loncu jih prepražimo na nekaj kapljicah segretega olivnega olja. Zalijemo z vodo, dodamo svež ali mlet strok česna, ter ostale začimbe po okusu (svežo ali suho zeleno, peteršilj, sol, poper). Kuhamo 20-30 min, pokusimo in po potrebi še začinimo. Zmiksamo ter po želji dodamo nekaj mleka ali kislo smetano. Postrežemo s koščkom kruha. Pa dober tek!