Recept - odlična fokača s paradižnikom

CITYLIFE 08.11.2020
Fokača

Pri pripravi fokače smo lahko kreativni in dodamo svoje najljubše začimbe in zelenjavo. Aroma olivnega olja in paradižnika v sveže pečenem hrustljavem kruhu pa redkokoga pusti ravnodušnega. 

Sestavine:

  • 2 žlički suhega kvasa
  • 1 žlička sladkorja
  • 180 ml mlačne vode
  • 350 g bele moke 
  • 1 žlička soli
  • 5 žlic olivnega olja
  • češnjevi paradižniki
  • česen
  • rožmarin

Fokača s češnjevimi paradižniki. Foto: Depositphotos

Priprava:
V večjo posodo vlijemo 5 žlic vode (od skupne količine), žlico moke, kvas in sladkor. Vse skupaj dobro premešamo. Kvasu dodamo moko, sol, 2 žlici olja in preostalo vodo. Zamesimo v gladko testo. Testo pustimo počivati vsaj eno uro, da naraste. Paradižnike operemo in jih narežemo na polovice. Testo po tem, ko je počival, na pomokani površini mesimo še 5 minut. Testo razvaljamo in ga postavimo v naoljen pekač. Vanj položimo češnjeve paradižnike in po želji sesekljan česen ter premažemo s preostankom olivnega olja. Potresemo z rožmarinom. Pečemo v segreti pečici (220 stopinj) Približno 20 minut. 

Dober tek!

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika