Recept - solata s čičeriko in pečeno nektarino
Prihaja čas slastnih in hitro pripravljenih solat, ki so kot nalašč za vedno bolj vroče dni.
Solate so poleti zagotovo pravi hit, saj so hitro pripravljene, v hudi vročini pa tudi precej bolj primerne kot kuhane in zahtevne jedi. Katera je vaša najljubša solata?
Spodaj imamo tokrat za vas recept za solato s čičeriko in pečeno nektarino.
Sestavine:
- ½ manjše rdeče čebule
- ¼ skodelice limetinega soka
- konzerva čičerike
- 4 jedilne žlice olivnega olja
- ½ čajni žlički prekajene paprike
- 3 jedillne žlice lahkega rjavega sladkorja
- 3/4 čajne žličke čilija v prahu
- 4 nektarine brez pešk in narezane na koščke
- sol in poper
- 150 gramov navadne rukvice
- nariban parmezan
Priprava:
Na ogenju pogrejemo večjo posodo, v kateri sta čebula in limetin sok. Občasno pomešamo.
V drugi posodi zmešamo čičeriko in eno jedilno žlico olja, prekajeno papriko, 2 jedilni žlici rjavega sladkorja in polovico čajne žličke čilija v prahu. Prestavimo vse to v ponev, kuhamo nekje 12 do 14 minut in občasno pomešamo.
Nektarine prelite z eno jedilno žlico olja 3 minute pečemo na vsaki strani.
V posodo s čebulo dodamo preostanek olja, eno jedilno žlico rjavega sladkorja, 1/4 jedilne žlice čilija v prahu in 1/4 jedilne žlice soli in popra. Vse skupaj zmešamo z rukvico, na vrh pa položimo čičeriko in nektarine. Kot dodatek na vrh dodamo nariban parmezan.