WE WILL GRILL YOU - Štajerc, ki navdušuje s svojimi duhovitimi recepti za žar
We Will Grill You je znamka Boštjana Weldta, ki je nastala kot šala med pripravo domačega piknika. Boštjan ima danes več kot 3 milijone ogledov, kar je več, kot ima Slovenija prebivalcev.
Zgodba danes zelo priljubljenega YouTube vloga We Will Grill You se je začela pred dvema letoma, ko so fantje na pikniku brez tehničnega predznanja posneli vlog, v katerem je podan recept za pripravo reber na žaru. Posnetek je v enem dnevu doživel čisti uspeh in tako se je zgodba nadaljevala.
Boštjan Weldt je kuhar, ki je svojo znamko ustvaril iz ljubezni do kuhe in druženja – žar pa združuje oboje. Poleg tega je želel razviti kulturo priprave jedi na žaru v Sloveniji: “Pri nas smo zelo omejeni s tem, kaj se da na žaru narediti in to hočem spremeniti. Žar je aparat za pripravo hrane, ki ga lahko uporabljamo celo leto. Mi pa žar vedno povezujemo s piknikom. Če ni lepega vremena, ne bomo grilali,” pove Boštjan.
Idej ne zmanjka nikdar; na njegovem YouTube profilu lahko najdemo recepte za rebrca, piščanca na pločevinki piva, kebab, torto in še ogromno drugih jedi: “Dostopno je ogromno literature o pripravi hrani, zato se ustvarjanje receptov nikoli ne zaključi. Veliko idej dobim od drugih ljudi; ali so to želje naročnikov, ali zgolj vprašanja in opombe gledalcev. Z recepti res nikoli ni problema, možnosti so neomejene”.
Poleg receptov za žar, kjer je predvsem moško občinstvo, je v pripravi nova serija vlogov z recepti za notranjo kuho, Boštjan pa se bo v naslednjih vlogih posvetil tudi vegetarijancem: “17 let sem bil vegetarijanec, tako da predobro vem kako je, ko na pikniku ne mores jesti druga kot kruha in gorčice,” se pošali Boštjan.
V realnem življenju lahko znamko We Will Grill You najdemo na različnih dogodkih, festivalih, street foodih in celo glasbenih turnejah: “Lani sem bil s Siddharto njihovi turneji. Sicer prirejam tudi svoje dogodke ali sodelujem z restavracijami”.
Če se želimo podrobneje poučiti o pripravi premium hrane na žaru in izvedeti majhne skrivnosti velikih mojstrov, se lahko udeležimo delavnic, ki jih Boštjan prireja mesečno.
Sicer pa: “Ko ti bo najtežje, se spomni, še vedno lahko nekaj vržemo na žar”.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine