Recept - Vanilijeva torta s hruškami

Teja Korošec 18.11.2017
Foto: Monpetitfour

Vanilijeva torta s hruškami je primerna kot sladica, odlično pa se prileže tudi ob popoldanski kavi ali čaju. Za pripravo bomo potrebovali približno uro in pol.

Sestavine

Za krhko testo:

  • 250 g bele moke
  • 100 g masla
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • limonina lupinica
  • ščepec soli
  • žlica mleka

Za vanilijevo kremo:

  • 20 ml mleka
  • 50 g praška za vanilijev puding
  • 200 ml sladke smetane
  • 30 g sladkorja
  • 2 jajci

Za nadev:

  • 6 zrelih hrušk
  • sok polovice limone


Preberite še: Recept - Domači namaz iz grozja za sladek začetek dneva

Priprava: Prvi korak predstavlja priprava krhkega testa. Presejani moki dodamo maslo, sladkor v prahu, rumenjak, žlico mleka, nastrgano limonino lupino in sol. Vse skupaj zgnetemo v gladko testo ter pustimo počivati vsaj pol ure. Sledi priprava vanilijeve kreme. V mleko vmešamo pudingov prašek, sladko smetano, sladkor ter jajca. Nato olupimo hruške in jih narežemo na tanke rezine, ki jih pokapljamo z limoninim sokom. 

Pekač za torte premažemo z maslom. Dno in strani pekača obložimo z razvaljanim krhkim testom, ki ga nekajkrat prepikamo z vilicami. 10 minut pečemo na 180°C. Pekač vzamemo iz pečice ter na testo razporedimo rezine hrušk, nato pa zalijemo z vanilijevo kremo. Pečemo še približno 45 minut, nekaj minut pred koncem lahko torto po želji okrasimo še s pestjo mandljevih lističev. Že diši!

Foto: Monpetitfour

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča