Recept - solata z avokadom, jagodami, špinačo in pečenim piščancem

Klavdija Rupar 10.04.2022
solataspiscancemjagodefotodepositphotos

Pomlad je tukaj! Sicer je vreme še malo muhasto, kar ni nič čudnega za mesec april, a vseeno so dnevi precej daljši, v zraku se čuti svežina, obkrožajo pa nas spomladanske cvetlice. 

S pomladjo pa pride tudi več sveže zelenjave in sadja, kar lahko dobro izkoristimo za pripravo veliko bolj zdravih in uravnoteženih obrokov. In takšnih, ki so hitro pripravljeni.

Sestavine:

  • špinača
  • jagodičevje (lahko samo jagode, ali v kombinaciji z borovnicami)
  • avokado 
  • kozji sir
  • pečen piščanec
  • balzamični preliv
  • orehi

Za preliv:

  • balzamični kis
  • olivno olje
  • gorčica
  • med
  • posušena bazilika
  • sol 
  • poper

Priprava:

Ponev postavite na štedilnik in jo segrejete. Nato pripravite preliv. Potrebujete balzamični kis, olivno olje, gorčico, med, posušeno baziliko, sol in poper. Vse skupaj zmešate in postavite na stran. 

Piščančja prsa popivnate s papirnato brisačo in jih začinite s soljo in poprom. Piščanca položite na ponev in pečete nekje med štiri in šest minutami. Ko je spečen, počakate 5 minut, nato ga razrežete.

V večjo posodo date špinačo, jagodičevje, avokado, orehe in zmiksan kozji sir ter čez narežete piščanca. Prelijete s prelivom in postrežete.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča