Recept - pomladna solata z jabolki in orehi

Anja Mrevlje 13.04.2016
Solata

S tem preprostim receptom lahko sadje in zelenjavo zaužijemo v enem samem obroku, z nekaj dodanimi oreščki, sira in hladno stiskanega olja, pa bo dnevni obrok tudi pravilno uravnotežen. Solata z jabolki in orehi je odlična izbira, kadar želimo zamenjati klasično zeleno solato, ki se pogosto najde na naši mizi.

Recept - pomladna solata z jabolki in orehi

Preliv:

  • ½ žličke soli
  • ½ žličke pravega rjavega sladkorja
  • ½ žličke sveže mletega črnega popra
  • 1 žlico svežega limoninega soka (ali jabolčnega kisa)
  • 1 žlico hladno stiskanega orehovega olja (ali olivnega olja)

Osnova:

  • 4 skodelice svežega narezanega kodrastega ohrovta
  • 2 skodelici narezane blitve
  • 1 skodelico narezanega hrustljavega jabolka
  • ½ skodelice narezane zelene
  • ¼ skodelice narezane šalotke
  • 30 g drobljivega plemenitega sira z modro plesnijo
  • 2 polni žlički praženih orehov

Pomladna solata z jabolki in orehi

Priprava:

Na začetku združimo sok limone (ali kisa), izbrano olje, sladkor, sol in poper in narejeni preliv polijemo čez kodrasti ohrovt in blitvo ter dobro premešamo. Solato pustimo 10 min čakati, da se preliv dodobra vpije in  malenkost omehča zeleno osnovo. Po tem, ko smo omehčali osnovo, dodamo mešanico jabolk, zelene, šalotke, sira z modro plesnijo, popraženih orehov in ponovno premešamo. In solata je pripravljena. Dober tek!

Foto: radishrose.net, thenewpotato.com

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča