Recept - pustne miške z mandlji

Teja Korošec
Foto: Buenissimo

Pustne miške, poznane tudi kot frittole ali uštipci, so povsem preposte za pripravo. Pravzaprav gre za pomanjšano različico krofov, ki smo jim za popestritev dodali še mandlje. 

Sestavine:

  • 70 g masla
  • 2 žlici sladkorja
  • ščepec soli
  • 150 g bele moke
  • 4 jajca
  • 100 g mletih mandljev
  • 50 g sladkorja v prahu
  • sončnično olje

Preberite še: Špinačna pita s feta sirom

Priprava:

Segrejemo 2,5 dcl vode in v njej stopimo maslo. Dodamo sladkor in sol, nato pa še moko. Dobro premešamo in pustimo, da se masa ohladi. Nato vmešamo jajca in 60 g mletih mandljev. Z dvema žlicama oblikujemo pustne miške ter jih ocvremo v vrelem sončničnem olju. Ko se obarvajo zlato-rumeno, jih dobro odcedimo. Na koncu jih povaljamo v mešanici sladkorja v prahu in preostalih mandljev. Naj letošnji pust ne mine lačnih ust!

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča