Pred nami je, lahko bi rekli, res pravi poletni vikend. Sonce, morje, Italija in nepogrešljiv ... Več
Recept: pustni krofi
Prihaja pust in brez krofov seveda tudi letos ne bo šlo. Letos smo se jih odločili speči sami, da bodo polnjeni z marmelado po našem okusu in da poskusimo nekaj novega. Zato smo pripravili recept za okusne krofe, ki jih bo zmanjkalo takoj, ko jih boste postavili na mizo.
Recept: pustni krofi
Za 25 krofov potrebujemo:
- 1 kilogram bele moke
- 2 kocki svežega kvasa
- 60 gramov sladkorja
- pol litra mleka
- 6 velikih rumenjakov
- 2 vanilijeva sladkorja
- 1 deciliter olja
- sok polovice limone
- 3 ščepci soli
- 50 mililitrov ruma
Priprava:
Najprej v posodi stepemo rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor, nato pa primešamo rum in olje. Kvas zmešamo z malce mleka in sladkorja in počakamo, da vzhaja. Nato ga primešamo k rumenjakom ter dodamo mleko, sol, limonin sok in moko. Mešamo približno 15 minut, dokler ne nastane mehka gladka zmes. Nato oblikujemo približno 8 dekagramov težke kroglice in jih za dobre pol ure postavimo na toplo, da vzhajajo. Nato v ponvi segrejemo olje, vanj položimo krofe ter jih iz obeh strani zlato rumeno zapečemo. Ko se ohladijo, v njih naredimo luknjico ter jih napolnimo s čokolado, marmelado ali vanilijevo kremo. Posujemo z mletim sladkorjem ter postrežemo.
Pa veselo sladkanje!
Foto: foodnetwork.com