Top 5 pustnih karnevalov okoli sveta

CITYLIFE 10.02.2024
pustnikarnevalfotofreepik

Rio de Janeiro, Brazilija

Pustni karneval v Riu je najbolj poznan in obiskan na svetu. Vsako leto ga obišče preko 2 milijona zabave željnih domačinov in tujcev, ki morajo namestitev v tem času rezervirati že skoraj leto vnaprej. Karneval, na katerem ne manjka samba ritmov, poteka že vse od daljnega leta 1723. 

Tenerife, Španija

V mestu Santa Cruz na največjem izmed Kanarskih otokov februarja potekajo razkošni karnevalski sprevodi. Rajanje traja kar ves teden, karneval pa je poznan kot drugi najboljši, takoj za brazilskim. Vsako leto izberejo tudi kraljico karnevala z najbolj osupljivim kostumom.

Benetke, Italija

Beneški karneval slovi po čudovitih avtentičnih maskah, ki so bile v nekem zgodovinskem obdobju celo prepovedane. Danes temu na srečo ni več tako, zato so Benetke v pustnem času še dodatno očarljive. Na vsakem karnevalu je izbrana tudi najlepša maska karnevala.

Trinidad in Tobago

V Trinidadu in Tobagu poteka največji karneval v karibskem območju, zato lahko na dogodku pričakujemo veliko razgaljene kože. Mnogo udeležencev vse leto trenira, da med promenado izgledajo čim bolje. Rajanje spremljajo številna glasbena tekmovanja in razni tradicionalni običaji.

Köln, Nemčija

Prebivalci Kölna verjamejo, da so bolj sproščeni od ostalih Nemcev. To se pokaže predvsem v času pustnega karnevala, ko na ulicah več dni praznuje, popiva in si tradicionalno deli poljubčke množica veseljakov. Obenem je popolnoma sprejemljivo, če domačini v času karnevala v službo pridejo našemljeni. 

Izbor urednika