Recept - poletni (spomladanski) zavitki

Klavdija Rupar 05.06.2020
recepti

Vsi ljubitelji vietnamske hrane, imamo recept za vas. Sicer vsi bolje poznamo spomladanske zavitke, ki jih dobimo v vsaki kitajski ali azijski restavraciji, poletni zavitki pa so odlična menjava za vroče poletne dni. Lahko jih pripravimo kot prigrizek, predjed ali pa večerjo, vse skupaj pa spremenimo v zabavno aktivnost, ki je primerna za celo družino.

SESTAVINE:

 Za omakico:

  • 1 ½ jedilne žlice limetinega soka
  • 1 jedilna žlica riževega kisa
  • 1 ½ čajna žlička sojine omake
  • 1 čajna žlička vode
  • 1 mlada čebula
  • ½ čajne žličke javorjevega sirupa
  • ¼ čajne žličke rdeče paprike v prahu

 Za zavitke:

  • 8 rižev papir, v katerega so rolice zavite
  • 1 ½ skodelice pac choi
  • 1 zrelega avokada
  • 1 mlada čebula
  • ¼ ananasa
  • ½ kumare
  • 112 gramov stročjega fižola
  • ¼ skodelice svežih metinih cvetov
  • ½ skodelice grahovih listov

PRIPRAVA: 

V skodelici zmešamo limetin sok, rižev kis, sojino omako, vodo, mlado čebulo, javorjev sirup in papriko v prahu. Dobro zmešamo, da dobimo omako, v katero bomo poletne zavitke namakali.

Večjo posodo napolnimo s toplo vodo. Vsak rižev list potopimo v vodo, da se upogne. Položimo ga na dilo za rezanje in nanj položimo pac choi, avokado, čebulo, ananas, kumaro, stročji fižol, metine liste in grahove liste. List zavijemo pri straneh in potem še po celotni dolžini, ves čas pa pazimo, da listov ne raztrgamo. Vsak zavitek na koncu še prerežmo na pol in postrežemo skupaj z omakico.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča