Recept - pita iz ovsene kaše s sladkim jagodičevjem

Klavdija Rupar 09.03.2024
streuselpitazovsenimikosmicidepositphotos461215688

Bliža se valentinovo in potrebno je razmisliti, kaj boste letos podarili svojemu partnerju ali partnerki. Ker doma narejene stvari štejejo precej več kot kupljene materialne zadeve, si lahko letos vzamete čas in svojo ljubljeno osebo presenetite z doma narjeno sladico.

Zato smo za vas poiskali recept za sladko pito iz ovsene kaše in jagodičevjem.

Sestavine:

Za sladkano jagodičevje:

  • 1/3 skodelice finega sladkorja
  • 1 velik jajčni beljak
  • 1 skodelica svežega jagodičevja (po izbiri)

Za pito iz ovsene kaše:

  • 1 1/4 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1/2 skodelice večnamenske moke
  • 1 kos neslanega masla
  • 1/2 skodelica belega sladkorja
  • 3/4 čajne žličke cimeta
  • 1/8 čajne žličke soli
  • 1/2 skodelice vode
  • 4 skodelice vanilijevega jogurta
  • 4 jedilne žlice medu

Priprava:

Za pripravo sladkega jagodičevja najprej potrebujete povoskan papir. Sladkor stresete v majhno nizko posodo. V večji posodi zmešajte jajca, dokler na površini ne nastanejo mehurčki. Z metlico nato vsako jagodo pomažite z jajčnim beljakom. Nato vsako posamezno jagodo nežno porolajte po sladkorju, ki ga posujete po povoskanem papirju. Pustite 20 minut, da se posuši. 

Za pripravo pite iz ovsene kaše pa segretje pečico na 200 stopinj Celzija. Z maslom nato pomažite en večji pekač ali štiri manjše. V blanderju zmešajte ovsene kosmiče, moko, maslo, sladkor, cimet in sol ter mešajte toliko časa, da se koščki masla skoraj povsem raztopijo. Nato mešanico prelijete v večjo skledo in vmešajte vodo, da nastane testo. 

Testo razdelite v štiri manjše dele in ga porazdelite po pekačih. Poskrbite, da je skorja enakomerna in brez lukenj. Pecite 20 minut oz. toliko časa, da robovi postanejo rjavi. Odstranite iz pečice in počakajte 5 minut. Nato napolnite z jogurtom in sladkim jagodičevjem, popršite z medom in postrezite.


Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča