Recept - mini potice
Zakaj ne bi za prihajajočo Veliko noč namesto klasične potice spekli več manjših mini potic. Recept je preprost, mini potice pa bodo ostale tudi dalj časa sveže.
Mini potice so simpatična alternativa klasični potici.
Sestavine za testo:
- 250 g moke
- 120 ml mleka
- 50 g sladkorja
- sol
- jajce (rumenjak)
- 50 g masla, kvas
- žlička ruma
- limonina lupinica
Sestavine za nadev:
- 200 g mletih orehov
- 60 g sladkorja
- vaniljev sladkor
- 100 ml mleka ali sladke smetane
- jajce
- maslo
- cimet
Priprava: V mlačno mleko damo kvas in dodamo malo sladkorja ter pustimo, da se kvas raztopi. V posodo, v kateri bomo mesili testo, presejemo moko in sol, dodamo rumenjak, rum, limonino lupinico, preostali sladkor, stopljeno maslo in mleko s kvasom. Zamesimo testo in ga pokritega pustimo vzhajati. V posodi zmešamo mlete orehe, sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico. V kozici segrejemo sladko smetano ali mleko ter jo/ga prelijemo čez orehe s cimetom in premešamo. Nato dodamo jajce, žličko zmehčanega masla in rum ter spet premešamo. Na koncu primešamo beljakov sneg. Ko je testo vzhajano, ga razvaljamo v pravokotnike in namažemo z nadevom. Zvito rolico potice razrežemo na manjše dolge rolice in jih položimo v silikonski pekač za mini potice. Mini potice v modelu pustimo vzhajati pol ure. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Potičke pečemo približno 25 minut. Ko se ohladijo, jih po vrhu posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine