Recept: Jesenska kremna bučna juha

Eva Natlačen
bučna juha

Buče se jeseni znajdejo na jedilnikih vseh boljših restavracij. Kako se ne bi, iz njih se da pripraviti praktično vse - od predjedi do sladic, danes pa smo se odločili za okusno kremno bučno juho.

Z štiri osebe potrebujemo:

  • 1,5 kilograma buče
  • olivno olje
  • 1 korenček
  • pol čajne žličke posušenega čilija
  • čajno žličko koriandrovih semen
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 steblce zelene
  • 1 skodelico sladke smetane

PREBERITE ŠE: Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja

Jesenska kremna bučna juha. Foto: Pixabay

Priprava:

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Bučo prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na koščke, ki jih razporedimo na pekač in prelijemo z malce olivnega olja ter začinimo. Pečemo eno uro, dokler se buča ne zmehča. 

Medtem nasesekljamo čebulo, česen, korenček in zeleno. Segrejemo olivno olje v kozici pri srednji temperaturi dušimo približno 15 minut. Dodamo pečeno bučo ter vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in dodamo smetano. Postrežemo v skodelice in posujemo s praženimi bučnimi semeni.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Bananin kruh

Recept: Bananin kruh

Velikokrat se zgodi, da banane prehitro dozorijo, postanejo rumenkaste in dobijo temne lise. To ne pomeni, da niso več... Več

Majmun bar

MAJMUN BAR

Burgerji, pizze, domača pašta, perutničke, rebrca, jedi na žlico ... dnevno sveže pripravljena hrana lokalnih dobaviteljev je... Več

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča