Recept: Jesenska kremna bučna juha

Eva Natlačen
bučna juha

Buče se jeseni znajdejo na jedilnikih vseh boljših restavracij. Kako se ne bi, iz njih se da pripraviti praktično vse - od predjedi do sladic, danes pa smo se odločili za okusno kremno bučno juho.

Z štiri osebe potrebujemo:

  • 1,5 kilograma buče
  • olivno olje
  • 1 korenček
  • pol čajne žličke posušenega čilija
  • čajno žličko koriandrovih semen
  • 1 čebulo
  • 3 stroke česna
  • 1 steblce zelene
  • 1 skodelico sladke smetane

PREBERITE ŠE: Recept: preprosta juha iz sladkega krompirja

Jesenska kremna bučna juha. Foto: Pixabay

Priprava:

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Bučo prepolovimo, odstranimo semena, olupimo in narežemo na koščke, ki jih razporedimo na pekač in prelijemo z malce olivnega olja ter začinimo. Pečemo eno uro, dokler se buča ne zmehča. 

Medtem nasesekljamo čebulo, česen, korenček in zeleno. Segrejemo olivno olje v kozici pri srednji temperaturi dušimo približno 15 minut. Dodamo pečeno bučo ter vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom in dodamo smetano. Postrežemo v skodelice in posujemo s praženimi bučnimi semeni.

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča