Recept - domači sladoled narejen v nekaj minutah

N. E. 23.07.2018
Jagodni sladoled

Za domači sladoled potrebujemo blender in le štiri sestavine.

Za štiri porcije potrebujemo:

  • 250 mililitrov sladke smetane
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 50 gramov sladkorja v prahu
  • 500 gramov jagod
  • 100 gramov maskarpone kreme

Jagode operemo in postavimo v zamrzovalnik za dobre štiri ure. Nato stepemo sladko smetano in ji dodamo sladkor. Zmes prelijemo v blender, dodamo jagode, vanilijev sladkor in maskarpone krmo. Dobro zmešamo. Takoj serviramo, okrašeno z vejico sveže mete in uživanje se lahko prične.

PREBERITE ŠE: Recept - čokoladna krema s sadjem

Po želji lahko jagode nadomestimo tudi z borovnicami ali drugim sadjem.

Foto: Unsplash

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča