Najboljši sladoledi, ki jih ponuja center Ljubljane

Tina Lagler
Sladoled

Gelateria Romantika

Sladoledi butične Gelaterie Romantike so, kot že samo ime pove, tako romantični, da se bomo v njih zaljubili na prvi okus. V njihovi ponudbi najdemo ledene torte, lučke, granito, sorbetto, juicetto in gelato. Naše brbončice razvajajo sezonski okusi; letos so, denimo, že postregli okus špargljev in lešnikov, za ljubezen do ušes pa bodo poskrbeli žlahtni okusi maline in borovnice, tiramisuja, ličija s kandirano limono, kakija, figove kreme in drugi.
Dvorni trg 1, Ljubljana, gelateria-romantika.si

Gelateria Romantika, foto: Facebook

Fétiche Bar

Pred petimi leti se je na nabrežju Ljubljanice odprla francoska slaščičarna Fétiche Bar, mimo katere poleti ne moremo, ne da bi si privoščili njihov sladoled iz svežega sadja ali 100-odstotnega sadnega pireja. Med njimi je nadvse priljubljen mangov sladoled, pridružujejo pa se mu tudi pistacija, okus slive in konjaka, jagode in pasijonke, ingverja ali pa za nekoliko bolj drzne – fuzija gorgonzole, orehov in fig.
Cankarjevo nabrežje 25, Ljubljana, fetichepatisserie.com

Fetiche, foto: Facebook

Kavarna Cacao Ljubljana

Kavarnica in slaščičarna Cacao na ljubljanskem nabrežju v samem središču prestolnice slovi po sladoledih za prste obliznit. Z okusi sladoleda, ki ga izdelujejo sami, so vselej v koraku s časom. Če ne poskusimo kepice bele čokolade s pistacijo, arašidove kreme ali temne čokolade v kornetu ali lončku, si moramo vsekakor privoščiti vsaj sladoledno tortico.
Petkovškovo nabrežje 3, Ljubljana, cacao.si

Cacao, foto: Facebook

Kavarna Zvezda

Čeprav Zvezda slovi po odličnih slaščicah, pecivu in vafljih, pa številni vedo, da k njim brez dvoma velja zaviti na naravni sladoled. Izbor okusov je pester, saj lahko izbiramo med minou lučkami, sladolednimi mini pralinami, sladolednimi mini torticami in sladolednimi tortami. Med okusi se rada pohvali Quella, nežen sladoled na mlečni osnovi z lešnikovo čokoladno kremo ali napolitanko.
Wolfova ulica 14, Ljubljana, zvezdaljubljana.si

Kavarna Zvezda, foto: Facebook

Lolita – Kaval Group

Zapeljiva in večkrat nagrajena kavarnica in slaščičarnica Lolita vabi v svoj nežen svet prefinjenih sladolednih okusov. Tudi njihovi sadni sladoledi imajo 100-odstotni sadni delež, zato se je sladki jagodi nemogoče upreti.
Cankarjevo nabrežje 1, Ljubljana, kaval-group.si/LOLITA

Lolita, foto: Peter Irman

Vigò

Vigò je tista slastna sladoledarnica na vogalu, le korak proti s Prešernovega trga proti Mestni hiši. Gre za pravi italijanski sladoled, ki ga po dolgoletni italijanski metodi pripravljajo kar pred gosti v sladolednici. Med imenitnimi okusi najdemo vselej zaželeni Cheescake, Amorino, Vigò in druge. Še beli čokoladni preliv in dan je popoln!
Mačkova ulica 2, Ljubljana, vigo-icecream.com

Vigo, foto: Facebook

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča