Recept - bučkini rezanci s sezamom
Hladni ali topli bučkini rezanci s sezamovo omako so prava popestritev vsakodnevnih obrokov in poslastica za vse ljubitelje azijske hrane.
Testenine so zagotovo daleč najljubša hrana večine ljudi, saj niso le okusne, ampak tudi izredno hitre za pripravo obenem pa obstaja toliko različnih verzij, da nam le redko zmanjka idej.
Tokrat smo pripravili recept za bučkine rezance v azijski sezamovi omaki, ki jih lahko jeste tako tople kot hladne.
Sestavine:
- 4 bučke srednje velikosti
- 1 jedilna žlica olivnega olja
Sezamova omaka:
- 5 jedilnih žlic sezamovega olja
- 2 jedilni žlici riževega kisa (lahko zamenjate z belim vinskim kisom)
- 4 jedilne žlice sojine omake
- 4 čajne žličke mletega česna
- 2-3 čajni žlički omake sriracha
- 2 1/2 jedilni žlici arašidovega masla
- 2 čajni žlički kitajske sezamove paste
- 3 čajne žličke sezamovih semen
Priprava:
V večjo ponev vlijete malenkost olivnega olja in ga pogrejete. Dodate bučkine rezance in jih skuhate - približno toliko časa, da spustijo vodo, so še vedno trdi a malenkost hrustljavi. Odmaknite iz štedilnika in odcedite.
V srednje veliki posodi zmešajte sezamovo olje, kis, sojino omako, mleti česen, omako sriracha, arašidovo maslo, kitajsko sezamovo pasto in sezamova semena. Dobro premešajte, da nastane tekoča mešanica in jo poskusite.
Bučkine rezance prestavite v posodo za shranjevanje hrane in čez posujete sezamova semena, sezamovo omako pa prelijete v štiri manjše posodice. Nato shranite v hladilnik. Ko jih pripravite, sezamovo omako samo prelijte čez rezance in postrezite.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine