Recept - bučkina lazanja z vegansko rikoto

Klavdija Rupar 18.08.2020
lasagna

Imate raje lazanjo ali musako? Ne glede na to za kaj se odločite, v vsakem primeru lahko uporabite različne vrste mesa, ali pa vse naredite le z zelenjavo. V vročih poletnih dneh predlagamo bolj lahno lazanjo z zelenjavo. Recept zanjo pa spodaj.

Sestavine:

Bučkina rikota

  • ¼ skodelice narezanega kostanja
  • 2 stroka česna
  • 200 g tofuja
  • ½ skodelice narezane bučke
  • 1 jedilna žlica svežega limonovega soka
  • ½ čajne žličke posušenega origana
  • ¼ čajne žličke paprike v prahu
  • ½ skodelice narezanih listov bazilike
  • morska sol in sveže mlet poper

Priprava: 

V mešalniku zmešamo kostanj, česen, tofu, narezne bučke, limonov sok, origano, papriko v prahu, baziliko, ščep soli in ščep popra. 

Bučkina lazanja

  • 140 gramov rezancev
  • ekstra deviško oljčno olje
  • konzerva narezanih paradižnikov
  • 2 bučki
  • 1 skodelica naribanega sira
  • sveže mlet poper

Priprava:

Segrejemo pečico na 190 stopinj Celzija. Zavremo lonec vode, skuhamo rezance v skladu z navodili na škatli in poskrbimo, da so pripravljeni al dente. Odcedimo. Ponev popršimo z olivnim oljem in začnemo z nalaganjem sestavin.

Prva plast: tretjina konzerve s paradižniki, polovica rezancev, polovica rikote in polovica bučk.

Druga plast: tretjina konzerve s paradižniki, polovica rezancev, polovica rikote in polovica bučk.

Prekrijemo s preostalimi paradižniki, posujemo nariban sir in popršimo z olivnim oljem.

Pokrijemo in pečemo petanjst minut. Odkrijemo in pečemo nadaljnjih 20 do 30 minut, oz. toliko časa, da bučke postanejo bolj mehke. Počakamo deset minut in postrežemo, nato pa dodamo še sveže mlet črn poper.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča