Recept - bučkine testenine z domačim pestom
Pesto je raznolika omaka za testenine, ki jo lahko pripravite tudi sami doma. Odlično se poda tudi z bučkinimi testeninami.
V hudi poletni vročini si želimo hitre in enostavne priprave kosila in večerje. In kaj je hitreje, kot pripraviti testenine z eno izmed najbolj znanih omak? Tokrat paradižnikovo polivko ali carbonaro zamenjajte za slastni pesto, ki ga lahko pripravite, kar sami doma.
Sestavine:
- 1/2 skodelice pinjol
- 1/2 skodelice sveže naribanega parmezana
- 1 strok česna
- 2 skodelici listov sveže bazilike
- 1/2 skodelice oljčnega olja
- 1/2 limonovega soka
- 1/2 čajne žličke soli
- 1/2 čajne žličke sveže mletega popra
Priprava:
Česen, pinjole in parmezan zmešajte z miskerjem. Dodajte svežo baziliko. Med mešanjem mešanici dodajte še oljčno olje. Začinite s soljo, limonovim sokom in nato poskusite.
Recept - bučkine testenine s pestom
Zakaj ne bi klasičnih testenin zamenjali za bučkine, zraven pa dodali še pesto? Poiskali smo preprost recept za bučkine testenine s pestom, ki bodo zagotovo ena izmed bolj priljubljenih jedi na naslednjem poletnem pikniku.
Sestavine:
- dve polovici piščančjih prsi brez kosti
- sol in sveže mlet poper
- ekstra deviško oljčno olje
- 2 stroka česna
- češnjevi paradižniki
- 2 večji ali 4 manjše bučke
- mlada čebula
- 1/2 skodelice pesta
- nariban parmezan
Priprava:
Piščančja prsa narežite na kocke in jih začinite s soljo in poprom. Popečite jih na oljčnem olju na srednje veliki ponvi. Dodajte česen in popečite še za minutko.
Češnjeve paradižnike narezite na polovico in jih dodajte v ponev z naribanimi bučkami in mlado čebulo. Pečete toliko časa, da bučke postanejo mehke.
Prelijete s pestom, začinite s soljo in poprom ter dobro premešajte. Po vrhu posujte parmezan in uživajte.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine