Recept - Belgijski vaflji
Belgijski vaflji so preprost in slasten prigrizek, ki ga lahko pripravimo za zajtrk med vikendom.
Spet je vikend pred vrati, kar pomeni, da imamo več časa za pripravo okusnega zajtrka, ki nas prebudi v sobotno ali nedeljsko jutro. Ta teden vam predstavljamo recept za slastne belgijske vaflje, ki so izredno hitro in preprosto narejeni.
SESTAVINE:
- 2 ¼ skodelice večnamenske moke
- 1 jedilna žlica pecilnega praška
- 3 jedilne žlice sladkorja
- ½ čajne žličke soli
- 1 čajna žlička cimeta
- 2 veliki jajci
- ½ skodelice rastlinskega olja
- 2 skodelici mleka
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrata
PRIRPAVA:
Preden začnemo pripravljati maso segrejmo pekač za vaflje. V veliki posodi skupaj zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, moko in cimet. V srednjo veliko posodo damo jajčne beljake in mešamo toliko časa, da nastane sneg.
V drugi srednje veliki posodi zmešamo skupaj jajčne rumenjake, rastlinsko olje, mleko in vanilijev ekstrat. To mešanico nato dodamo suhim sestavinam in dobro premešamo, nato pa vse skupaj vmešamo v sneg iz beljakov.
Testo prelijemo v pekač za vaflje in pečemo toliko časa, da vaflji postanejo zlato zapečeni.
Postrežemo še tople z maslom, sirupom in sladkorjem v prahu ali z drugim priljubljenim prelivom.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine