Recept - ajdova kaša z gobami
Ajdova kaša z gobami je klasična slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali glavno jed. Recept je preprost, kombinacija okusov pa aromatična in
Ajda vsebulje veliko hranljivih snovi, med drugim magnezij, proteine in vlaknine. Je tudi odlična alternativa brezglutenskim žitaricam Tokrat smo pripravili recept za okusno ajdovo kašo z gobami.
Sestavine (za 4 osebe):
- 250 g ajdove kaše Natura
- 400 g gob (jurčki, lisičke,...)
- 2 žlički oljčnega olja
- 1 žlica masla
- 3 šalotke
- belo vino
- 2 stroka česna
- timijan, rožmarin in šetraj Maestro
- sol in poper Maestro
- 1 dcl sladke smetane
Priprava: Na mešanici masla in olja popražimo šalotko, dodamo narezane jurčke in še malo pražimo. Dodamo sesekljan česen. Ko zadiši, začinimo in zalijemo z malo vina. Vino pokuhamo in dodamo kašo ter zalijemo z vodo ali jušno osnovo. Preden je kaša kuhana, dodamo sladko smetano.
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine