Bar Ribarnica - nov lokal v Ljubljani

Klavdija Rupar 02.12.2019
Bar Ribarnica

Kot že samo ime namiguje, se Bar Ribarnica nahaja v nadaljevanju ribarnice, kjer sobivajo z galerijo Dobra vaga, imajo pa svoj zimsko-letni vrt pod Mesarskim mestom. Poleti bo vrt tudi na nivoju ulice s tržnico. Bar v objemu teracca, lesa, medenine in zelenja ponuja dnevno ponudbo (podobno Kavarni Moderna) torej butično speciality kavo, odlične domače ledene čaje in druge brezalkoholne napitke, slaščice/prigrizke. Zvečer pa se prelevi v koktalj bar, v katerem najdemo skoraj 40 izbranih koktaljov, narejenih pod budnim očesom njihovih izurjenih barmanov. 

Posebnost, ki jo predstavljajo, so craft koktalji z izbranimi kvalitetnimi surovinami. Sirupe cordiale delajo sami, prav tako led režejo ročno, kar poskrbi, da je prozoren kot steklo.

Lastniki Bara Ribarnica so isti kot Kavarne Moderna in odločili so se, da bodo speciality kavo, ki jo ponujajo tam, nadgradili s kakovostnimi, a dostopnimi koktelji. Most med obema pa so kavni koktelji, ki jih delajo iz hišnega kavnega likerja.

Interier so naredili sami, obdržali so originalne elemente, opremo pa zasnovali lahkotno, da dopolnjuje Plečnikov teraco. Stoli omogočajo nizko sedenje, s pogledom na Ljubljanico, glavna materiala pa sta masiven hrastov les in medenina, ki se pojavi tudi na originalnih pipah za vodo. Za vrtno pohištvo so izdelali "community" mize, ki izhajajo iz klasičnih gasilskih miz, vendar so iz toniranega lesa črne barve.

Priložnostno bodo v Ribarnici tudi dogodki vezani na popularizacijo speciality kave in kvalitetnih koktejlov, ki temeljijo na druženju.

Več na: facebook.com

Fotogalerija

Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica Foto: FB/Ribarnica

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika