Recept - pečena postrv
Pečena postrv, ki ji dodamo zelenjavo in začimbe, je odlična za hitro petkovo kosilo.
Postrvi so izredno okusne ribe, obenem pa jih pri nas brez težav dobimo. Meso je sicer malenkost bolj pusto, a če jo pripravimo na pravi način, je riba odlično petkovo kosilo. Tokrat predstavljamo recept za pečeno postrv, ki bo z vsemi dodatki postala izredno okusna jed.
SESTAVINE:
- 1 čebula
- 4 zreli paradižniki
- 1 limona
- 1 šop svežega kopra (30 g)
- 1 šop svežega peteršilja (30 g)
- olivno olje
- 4 postrvi, ostrgane, brez koščic
- 50 g masla
PRIPRAVA:
Pečico segrejmo na 180 stopinj Celzija. Olupimo čebulo in jo razrežemo skupaj s paradižniki in limono. Na rahlo narežemo tudi koper in peteršilj.
Po večjem pekaču potresemo olje, vanj položimo tretjino narezanih paradižnikov, limone in začimb, ribo in kožo pa napolnimo s soljo in črnim poprom. V notranjost ribe damo še tretjino paradižnikov, limone in začimb, preostalo tretjino pa porazdelimo po vrhu. Premažemo z maslom, po vrhu pa pokapljamo dve jedilni žlici olja in dodamo črni poper.
Pečemo 25 minut in postrežemo.
Dober tek!
Foto: Depositphotos
Mogoče te zanima tudi?
preberi povezane vsebine