Recept - pečena postrv

Klavdija Rupar 17.01.2020
Pečena postrv.

Postrvi so izredno okusne ribe, obenem pa jih pri nas brez težav dobimo. Meso je sicer malenkost bolj pusto, a če jo pripravimo na pravi način, je riba odlično petkovo kosilo. Tokrat predstavljamo recept za pečeno postrv, ki bo z vsemi dodatki postala izredno okusna jed.

SESTAVINE:

  • 1 čebula
  • 4 zreli paradižniki
  • 1 limona
  • 1 šop svežega kopra (30 g)
  • 1 šop svežega peteršilja (30 g)
  • olivno olje
  • 4 postrvi, ostrgane, brez koščic
  • 50 g masla

Foto: Depositphotos

PRIPRAVA:

Pečico segrejmo na 180 stopinj Celzija. Olupimo čebulo in jo razrežemo skupaj s paradižniki in limono. Na rahlo narežemo tudi koper in peteršilj.

Po večjem pekaču potresemo olje, vanj položimo tretjino narezanih paradižnikov, limone in začimb, ribo in kožo pa napolnimo s soljo in črnim poprom. V notranjost ribe damo še tretjino paradižnikov, limone in začimb, preostalo tretjino pa porazdelimo po vrhu. Premažemo z maslom, po vrhu pa pokapljamo dve jedilni žlici olja in dodamo črni poper.

Pečemo 25 minut in postrežemo.

Dober tek!

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča