Recept - odličen čokoladni cheesecake brez peke

Anja Mrevlje 22.11.2019
Foto: Depositphotos

Sočna krema, polnega in bogatega okusa bo razveselila vse ljubitelje čokolade. Čokoladni cheesecake lahko na koncu obogatimo s sadjem, stepeno smetano, ali samo naribano lupino citrusov. 

Sestavine:

  • 400 g piškotov
  • 50 g masla
  • 800 g kremnega sira
  • 100 g temne čokolade
  • 300 g mlečne čokolade
  • malo olja
  • 100 g sladkorja v prahu

Priprava:
V mešalniku zmeljeno piškote skupaj s stopljenim maslom. Gladko mešanico razporedimo v model za torte in jo za eno uro postavmo v hladilnik. Za kremo skupaj zmešamo kremni sir in sladkor, da dobimo gladko strukturo. Nad vodno kopeljo ločeno stopimo temno in mlečno čokolado. V vsako mešanico ločeno dodamo še polovico mešanice kremnega sira in sladkorja. 

 V tortni model najprej namaženo eno čokoladno zmes z dodanim kremnim sirom. Postavimo v hladilnik za eno uro. Po eni uri dodamo namažemo še kremo s stopljeno mlečno čokolado. Po vrhu jo poravnamo, model s sladico pa položimo v hladilnik še za 4 ure.

Dober tek! 

Foto: Depositphotos

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča