Recept - božični medenjaki

Klavdija Rupar 23.12.2023
Foto: Pixabay

Božični medenjaki so priljubljena praznična jed, ki bo navdušila tako mlade kot tudi malo starejše člane naše družine. So izredno preprosti za pripravo, z modelčki pa lahko ustvarimo zanimive božične podobe, ki bodo obenem tudi zelo okusne. Sledite spodnjemu receptu in na božični večer postrežite to okusno slaščico.

SESTAVINE:

Za piškote: 

  • 1 ¼ skodelice sladkorja
  • 1 skodelica stopljenega masla
  • 1 veliko jajce
  • 3 jedilne žlice sladkornega sirupa
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 3 skodelice večnamenske moke
  • 2 čajni žlički mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletega ingverja
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • ¼ čajne žličke soli

Za glazuro:

  • 3 skodelice sladkorja v prahu
  • 1/3 skodelice stopljenega masla
  • 1 čajna žlička vanilije
  • 1 do 2 jedilni žlici mleka

PRIPRAVA:

V posodo damo sladkor, maslo, jajce, sladkorni sirup in vanilijo in mešamo toliko časa, da nastane kremasta masa. Dodamo ostale sestavine za piškote in dobro zmešamo. Testo razdelimo na dva dela in ga zavijemo v plastično folijo, nato pa damo v hladilnik za uro ali dve, da masa postane bolj čvrsta. Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Testo razvaljamo na pomokani površini in z različnimi božičnimi modelčki naredimo piškote. Izdelane piškote položimo na pladenj, damo v pečico in pečemo med 6 do 9 minut. 

Za glazuro zmešamo sladkor v prahu, 1/3 skodelice masla in 1 čajno žličko vanilije. Med mešanjem dodajamo mleko. Z glazuro nato okrasimo ohlajene piškote in jih postrežemo.

Mogoče te zanima tudi?

preberi povezane vsebine

Izbor urednika