Sladoledi narejeni v Sloveniji
"Gremo na sladoled" je verjetno največkrat izrečen stavek v vročih poletnih dneh, ko si zaželimo nekaj sladkega. Še vedno ostaja najbolj priljubljena sladica, ki nas prijetno osveži in hkrati nasiti.
Propagiranje vsega butičnega se je dotaknilo tudi sladoledarske industrije pri nas – izbrali smo nekaj pri nas izdelanih sladoledov različnih okusov, od lešnikovega, rumovega, mangovega...seveda pa brez osnovno vanilijevega in čokoladnega ne gre.
INDY&PIPPA
Ekološki sladoledi Indy&Pippa so narejeni na rastlinski osnovi, brez glutena, brez mleka, brez soje, brez rafiniranega sladkorja in - brez greha!
Pred uživanjem priporočajo vzeti lonček iz zmrzovalnika vsaj 5 minut prej, saj bo okus še polnejši, sladoled bo razvil pravo teksturo, naše okušalne brbončice pa bodo pripravljene na doživetje.
ZVEZDA
Čeprav Zvezda slovi po odličnih slaščicah, pecivu in vafljih, pa številni vedo, da k njim brez dvoma velja zaviti na naravni sladoled. Izbor okusov je pester, saj lahko izbiramo med minou lučkami, sladolednimi mini pralinami, sladolednimi mini torticami in sladolednimi tortami. Med okusi se rada pohvali Quella, nežen sladoled na mlečni osnovi z lešnikovo čokoladno kremo ali napolitanko.
STORK
Sladoledi Stork vsebujejo delčke sadežev, ki so vzgojeni brez pesticidov in zorijo na soncu, zato je okus sladoleda poln in pristen. Ne uporabljamo umetnih barvil, ojačevalcev arom ali konzervansov, saj skrbimo za vaše zdravje.
Vsi sladoledi so iz kakovostnih sestavin, kar pomeni, da ne uporabljajo sestavin z gensko spremenjenimi organizmi. Naši dobavitelji mleka zagotavljajo najvišjo kakovost živil in so lastniki certifikatov “proizvedeno brez GSO”.
TETA FRIDA
Zaveza Tete Fride k 100% naravnemu velja seveda tudi za njene božanske sladolede. Tako že nekaj let razvaja svoje sladkosnede s 100-odstotno naravnimi sladoledi, ki ne vsebujejo umetnih barvil, arom, konzervansov ali drugih dodatkov za mazavost, zračnost in obstojnost, seveda tudi ne trans maščob.
KAVARNA CACAO
Kavarnica in slaščičarna Cacao na ljubljanskem nabrežju v samem središču prestolnice slovi po sladoledih za prste obliznit. Z okusi sladoleda, ki ga izdelujejo sami, so vselej v koraku s časom. Če ne poskusimo kepice bele čokolade s pistacijo, arašidove kreme ali temne čokolade v kornetu ali lončku, si pa privoščimo vsaj kosšček torte.
VIGO
Uporabljajo prvovrstne naravne sestavine, ki jih spajajo v zanimive kombinacije okusov. Vigòjevi okusi so unikatne stvaritve, plod dolgoletnih izkušenj in trdega dela.
Sladoled delno naredijo v sladolednem stroju, nato pa še v dveh posebnih strojih kjer je sladoled izpostavljen zraku in tako pridobi polnost. Če si v dilemi z veseljem ponudijo okus na test, na koncu pa ti kepico polijejo še s čokolado (črno ali belo), seveda če to želiš. Vsi sadni sladoledi so primerni za alergike in tiste z laktozno intoleranco.