Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Domači namaz iz grozdja za sladek začetek dneva
Ena izmed naših najljubših stvari med vikendom je, da imamo zjutraj čas za bogat in umirjen zajtrk. Ta bo še toliko slajši z doma narejenim namazom iz sezonskega grozdja, ki nam bo popestril zaspana in meglena jesenska jutra.
Za preprost domači namaz iz grozdja sta najprimernejši aromatični vrsti grodzja izabela ali jurka. Za nakup priporočamo obisk lokalne ekološke tržnice.
Sestavine & pripomočki:
- 3 kg grozdja
- 1 dcl vode
- pasirka ali cedilo
- večji lonec za kuhanje
- sterilizirani stekleni kozarci
Preberite še - Recept: Slastna kakijeva torta za jesensko sladkanje
Priprava:
Grozdje operemo in ostranimo peclje. Z vodo vred jagode kuhamo na šibkem ognju vsaj dobro uro. Vmes mečkamo in večkrat premešamo. Nato je potrebno gosto zmes precediti, da se znebimo večjih kosov lupine in koščic. Maso s pomočjo žlice potiskamo skozi cedilo. Ta postopek nam lahko olajša in pospeši uporaba pasirke. Precejeni gosti sok vrnemo na ogenj ter po želji dodamo sladkor. Kuhamo še uro ali dve, oziroma do zaželjene gostote. Svež in dišeč namaz vlijemo v čiste steklene kozarce, jih nemudoma zapremo ter ohladimo. Domač namaz iz grozdja je tudi pozorno darilo ob prihajajočih praznikih.
Foto: Pinterest