Pred nami je, lahko bi rekli, res pravi poletni vikend. Sonce, morje, Italija in nepogrešljiv ... Več
Recept: V pečici pečen kostanj
Mestne ulice je že preplavil vonj po pečenem kostanju, ki pa ga z lahkoto pripravimo tudi doma. Čez vikend se podajmo v gozd po čisto svežega in ga doma specimo kar v pečici.
Kostanj se v hladnih jesenskih dneh neznansko prileže. Je okusen in prijeten, ter bogat vir vitamina C in B, vlaknin, mineralov in drugih zdravju prijaznih snovi. Je brez glutena in skoraj v celoti sestavljen iz škroba, zato je tudi manj kaloričen, poleg tega pa ima za naše počutje dober učinek tudi sprehod v gozd, kjer ga naberimo kakšen kilogram, dva, tri in si ga doma spečemo kar v pečici.
Potrebujemo:
- 1 kg kostanja
Priprava:
Z nožkom vodoravno zarežemo v kostanj preko trebušastega dela, vendar pazimo, da zarežemo le v lupino in kožico, nikakor pa ne v meso, saj utegne kostanj med peko razpasti. Pečico ogrejmo na 250 stopinj ter medtem narezan kostanj položimo v posodo z mrzlo vodo in ga pokuhamo, dokler ne zavre. Z žlico iz posode poberemo kostanj in ga po pekaču razporedimo tako, da je trebušasti del z zarezico obrnjen navzgor. Da smo ga na hitro zavreli bo kostanju dodalo vlago, zato se bo lepo olupil. V pečici naj se peče med 15 in 20 minut, potem pa pogumno poizkusimo enega, ali je že pečen.
PREBERITE ŠE: Recept: Jesenski kostanjev mousse
Ko je pečen, ga za 10 minut zavijemo v čisto in suho krpo. Postrezimo toplega.