Pred nami je, lahko bi rekli, res pravi poletni vikend. Sonce, morje, Italija in nepogrešljiv ... Več
Recept: jesenski kostanjev mousse
V mestu že diši po kostanjih, privoščite pa si jih lahko tudi doma, v malce bolj kremasti obliki. Tokrat ponujamo preprost recept za jesenski kostanjev mousse.
Recept: jesenski kostanjev mousse
Za 8 porcij potrebujemo:
- 300 gramov pečenega kostanja
- 5 žlic rjavega sladkorja
- 2 žlici zmehčanega masla na sobni temperaturi
- 1 deciliter tople vode
- 2 decilitra toplega mleka
- 2 rumenjaka
- 2,5 decilitra sladke smetane
- 2 žlici ruma
PREBERITE ŠE: Recept: preprosta bučna pita
V kuhinjskem mešalniku v prah sesekljajte kostanje, jim dodajte žlico sladkorja in maslo ter vse skupaj zmešajte v gladko zmes. Nato v ponvi zmešajte in približno šest minut segrevajte vodo s preostalim sladkorjem, dokler ne zadiši po karameli. Polovico sladkornega sirupa nato vmešamo v rumenjake, polovico pa previdno zlijemo v mleko. Nato vse skupaj zmešamo in ponovno zlijemo v ponev ter segrevamo približno tri minute. Vse skupaj previdno umešamo v kostanjevo zmes ter dodamo rum. Stepemo še sladko smetano ter jo prav tako gladko umešamo med ostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo, dokler ne nastane gladka zmes ter postavimo v hladilnik. Postrežemo hladno.