Recept: jesenski kostanjev mousse

Eva Natlačen
Recept: jesenski kostanjev mousse

Recept: jesenski kostanjev mousse

Za 8 porcij potrebujemo: 

  • 300 gramov pečenega kostanja
  • 5 žlic rjavega sladkorja
  • 2 žlici zmehčanega masla na sobni temperaturi
  • 1 deciliter tople vode
  • 2 decilitra toplega mleka
  • 2 rumenjaka
  • 2,5 decilitra sladke smetane
  • 2 žlici ruma

PREBERITE ŠE: Recept: preprosta bučna pita

V kuhinjskem mešalniku v prah sesekljajte kostanje, jim dodajte žlico sladkorja in maslo ter vse skupaj zmešajte v gladko zmes. Nato v ponvi zmešajte in približno šest minut segrevajte vodo s preostalim sladkorjem, dokler ne zadiši po karameli. Polovico sladkornega sirupa nato vmešamo v rumenjake, polovico pa previdno zlijemo v mleko. Nato vse skupaj zmešamo in ponovno zlijemo v ponev ter segrevamo približno tri minute. Vse skupaj previdno umešamo v kostanjevo zmes ter dodamo rum. Stepemo še sladko smetano ter jo prav tako gladko umešamo med ostale sestavine. Vse skupaj dobro premešamo, dokler ne nastane gladka zmes ter postavimo v hladilnik. Postrežemo hladno.

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča