Recept - testenine s piščancem in feta sirom
Feta sir, piščanec in testenine. Preprosta in odlična kombinacija za hitro kosilo ali večerjo.
Doma smo že četrti teden in počasi nam začenja zmanjkovati idej, kaj bi skuhali. Najbolj enostavno je pripraviti preproste jedi, ki jih imajo vsi radi, obenem pa nam vzamejo malo časa in za pripravo pa potrebujemo malo sestavin. Takšen je tudi recept za piščanca s feta sirom. Za vse potrebujemo le pet sestavin in eno posodo. Preprosto in hitro!
Sestavine:
- 2 jedilni žlici ekstra deviškega olja
- 70 dag piščančjih prsi
- 1 čajna žlička soli
- ¼ čajne žličke sveže mletega črnega popra
- 2 konzervi paradižnika z baziliko, česnom in origanom
- 2 skodelici vode
- 45 dag testenin
- 110 g feta sira
- drobno narezana sveža bazilika
Priprava:
V večji ponvi segrejemo olivno olje, nato pa dodamo notri narezana piščančja prsa. Po vrhu potresemo polovico čajne žličke soli in črni poper. Piščanca na eni strani pečemo 8 minut in pazimo, da se ne prilepi na dno posode. Če imamo občutek, da se piščanec peče prehitro, znižamo temperaturo. Nato piščanca obrnemo, posolimo s preostankom soli in ga pačemo še pet minut. Dodamo konzervi paradižnika in vodo. Notri vmešamo rezance kuhamo in pet minut. Pokrijemo s ponvijo in kuhamo še dodatnih deset minut.
Odstranimo pokrov, pomešamo in dodamo tri četrtine feta sira, pomešamo in kuhamo še nadaljnjih pet minut. Postrežemo še toplo ter okrasimo s preostankom fete sira in bazilike.