Recept - špinačna pita s feta sirom

Teja Korošec
Foto: fraichenutrition

Sočni zelenjavni "kiš" je dober tako vroč kot tudi ohlajen. Za pripravo in peko bomo skupaj potrebovali približno dve uri in pol. 

Sestavine:

  • 300 gramov krhkega testa
  • 700 gramov sveže špinače
  • 250 gramov nepasirane skute
  • 200 gramov feta sira
  • 100 mililitrov sladke smetane
  • 5 jajc
  • strok česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper

Preberite še: Recept - Granola za zdrav zajtrk

Priprava:

Špinačne liste operemo in osušimo. Skupaj z nasekljanim česnom jih prepražimo na olivnem olju, da se zmehčajo. Špinačo ohladimo, nasekljamo in zmešamo s skuto, 4 jajci in smetano. Po okusu začinimo s soljo in poprom. Krhko trsto lahko kupimo že pripravljeno ali pa ga zmesimo iz moke, masla, jajca in par žlic vode. Nato z njim obložimo pekač. Na testo razmažemo našo špinačno zmes, po vrhu pa nadrobimo feta sir. Pečemo okoli 50 minut na 190 stopinjah z ventilacijskim programom. Nekaj minut pred koncem peke lahko rob testa za lepši izgled premažemo s preostalim jajcem. Po peki pustimo počivati pol ure. Po želji lahko nadevu pred peko dodamo tudi nasekljano šunko ali drugo zelenjavo.

Mmm, že diši!

Foto: Fraichenutrition

Sorodne vsebine

preberi sorodne članke

Izbor urednika

Spletni urednik, Anja Mrevlje, priporoča