Recept - solata s pečeno koruzo, paradižnikom, avokadom in rukolo
Pečena koruza je zares okusna zadeva, ki jo najpogosteje jemo na morju. Dodajmo še nekaj zelenjave in preliv pa dobimo slastno solato.
Solate so poleg sladoleda zagotovo ena izmed najbolj priljubljenih poletnih jedi. Kako ne bi bile, ko pa nas v vročih poletnih dneh okrepčajo in osvežijo, obenem pa je z njihovo pripravo res malo dela. Tokrat vam predstavljamo recept za solato s pečeno koruzo, avokadom in paradižnikom.
Sestavine:
- Koruza
- Češnjevi paradižniki
- Avokado
- Rdeča paprika
- Rukola
- Mlada čebula + koriander
- Preliv
Preliv:
- Limetin sok
- Oljčno olje
- Med
- Paprika
- Sol
- Poper
- Čebula v prahu
Priprava:
Koruzne storže 7 minut pečemo v pečici na temperaturi 200 stopinj Celzija. Koruzo nato oluščimo v posodo in ji dodamo še češnjev paradižnik, avokado, rdečo papriko, rukolo, mlado čebulo in koriander. Pripravimo še preliv iz limetinega soka, oljčnega olja, meda, paprike, soli, popra in čebule v prahu. Zmešamo vse te sestavine, prelijemo preliv čez zelenjavo, dobro premešamo in postrežemo.