Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: Slasten kolač za zimsko sladkanje
Pozimi se čokoladni kolački ali brownieji še posebej priležejo, še posebno če jim za nežen zimski pridih dodamo še nekaj cimeta. Postrežemo tople od vročem kakavu ali čaju.
Sestavine:
- 1 skodelica moke
- 2 čajni žlički mletega cimeta
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- Ščepec soli
- 2 skodelici sladkorja
- ¾ skodelice nesladkanega kakava v prahu
- 1 skodelica masla
- 4 jajca
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
Priprava:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija ter z maslom namastimo pekač in ga prekrijemo s peki papirjem. V manjši posodi nato zmešamo moko, cimet, pecilni prašek in ščepec soli, v drugi, nekoliko večji posodi, zmešamo sladkor in kakav v prahu. V mikrovalovni pečici v večji posodi do mehkega stopimo maslo in dodamo mešanico sladkorja in kakava v prahu. Vmešamo posamezno jajce, dodamo vanilijev ekstrakt in nato še nežno vmešamo mešanico moke, cimeta, pecilnega praška in soli.
PREBERITE ŠE: Recept: Božanski čokoladni šarkelj
Maso vlijemo v pekač in z njim pogumno v pečico za 30 minut. Pečeno narežemo na kocke in kolačke postrežemo tople od vročem kakavu ali čaju.