Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept: slasten cesarski praženec ali šmoren
V mrzlih dneh še bolj prijajo sladke jedi in zimske temperature nas kar kličejo v toplo kuhinjo. Kadar si zaželimo nekaj sladkega, a nimamo veliko časa, je idealna sladica cesarski praženec, recept zanj pa je precej preprost.
Recept: slasten cesarski praženec ali šmoren
Za maso potrebujemo:
- pol litra svežega polnomastnega mleka
- štiri jajca
- 200 gramov moke
- žlico sladkorja in ščepec soli
PREBERITE ŠE: Recept: ameriške palačinke malo drugače
Priprava:
Najprej razbijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. V eni skodelici stepemo sneg v drugi pa skupaj zmešamo rumenjake in vse preostale sestavine. Primešamo beljak in gladko maso zlijemo na ponev. Ko je pečena z obeh strani tako kot palačinka, jo s kuhalnico razpokamo, da dobimo manjše kose. Potresemo s sladkorjem in postrežemo z gozdnimi sadeži, brusnicami ali rozinami.