Recept: slasten cesarski praženec ali šmoren

N. E. 19.11.2017
slasten cesarski praženec

Recept: slasten cesarski praženec ali šmoren

Za maso potrebujemo:

  • pol litra svežega polnomastnega mleka
  • štiri jajca
  • 200 gramov moke
  • žlico sladkorja in ščepec soli

PREBERITE ŠE: Recept: ameriške palačinke malo drugače

Priprava:
Najprej razbijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. V eni skodelici stepemo sneg v drugi pa skupaj zmešamo rumenjake in vse preostale sestavine. Primešamo beljak in gladko maso zlijemo na ponev. Ko je pečena z obeh strani tako kot palačinka, jo s kuhalnico razpokamo, da dobimo manjše kose. Potresemo s sladkorjem in postrežemo z gozdnimi sadeži, brusnicami ali rozinami.

Izbor urednika

Spletni urednik, Pika Zrim, priporoča