Po svetu se odpirajo butične slaščičarne, pred katerimi se vijejo dolge vrste navdušenih ... Več
Recept - rižota z lignji na rdeče
Rižota z lignji je v teh vročih dneh lahko prava poslastica. Z izbiro kvalitetnih in svežih sestavin pa poskrbimo za nadvse okusno jed, ki nam bo popestrila poletni jedilnik.
Poletje je idealen čas, da se na našem jedilniku znajdejo tudi morske dobrote. Ena takšnih je prav gotovo mediteranska rižota z lignji z osnovo za rižoto z okusom paradižnika Zlato polje. Recept je enostaven, rižota pa kremasta in polnega okusa.
Sestavine (za 4 osebe):
- 400 g osnove za rižoto z okusom paradižnika Zlato polje
- 200 g lignjev
- 3 stroki česna
- 2,5 dl belega vina
- 1 pest rukole
- 2 lista bazilike
- sol
- oljčno olje
- parmezan
PREBERITE ŠE: Recept - solata z rdečo peso
Priprava: Ponev segrejemo in na suho popražimo na kolobarje narezane lignje. Dodamo eno veliko žlico oljčnega olja in riž. Ko riž postekleni, dodamo nasekljan česen in zalijemo z belim vinom. Ko vino povre, dodamo še 1,3 litra vrele vode in počasi kuhamo do mehkega. Na koncu solimo po potrebi, dodamo nasekljano rukolo in baziliko ter zalijemo še z nekaj olivnega olja.Posujemo s parmezanom in postrežemo.